Turistické země \ Čína \ Visa do Číny pro Rusy: náklady a registrace

Visa do Číny pro Rusy -
- náklady, doklady a způsob, jak si sami zajistit

Každý ruský, aby vstoupil do země Číny, musí mít vízum. Toto pravidlo a vždy existují výjimky z pravidel. V tomto článku budeme hovořit o čínských vízech. Co jsou to, v takovém případě je možné je zakoupit při příjezdu nebo tranzitu, a jaké podmínky je třeba splnit, aby se dostaly na ostrov Hainan bez něj.

Turistické vízum do Číny je pouze dva typy: jednorázové a dvakrát, tedy jedna nebo dvě návštěvy v zemi. Pokaždé, když můžete zůstat v Číně až 30 dní. Celkové turistické vízum v této zemi můžete strávit nejvýše 90 dní v roce.

Виза в Китай выглядит так

Čínské vízum vypadá poměrně skromně - erb ČLR, Velká čínská zeď a nápisy. Na fotografii vpravo je pasová stránka vašeho pokorného služebníka. Pro zvětšení klikněte na fotografii. Podrobný popis toho, jaký druh informací lze nalézt na samotném vízu, naleznete v tomto článku .

Jak vidíte, na něm není žádná fotka, která vás nezachrání tím, že byste museli předložit fotografii velvyslanectví nebo konzulátu. Dávejte pozor na to, jak je "uhaseno", úředník na hranici prostě překročí počet návštěv s perem. Abych řekl pravdu, nečekali jsme to od Číňanů.

Očekávali jsme alespoň jednoduchý tisk na dokumentu. Koneckonců, Čína je rodným místem tisku a tisku. Vzorky starých čínských pečetí lze vidět v mnoha muzeích, například v Muzeu antického umění v Šanghaji .

Kde získat víza do Číny

Генеральное консульство Китая в Москве

Celkově existuje v Číně 5 konzulátů v Číně. Jsou umístěny v Moskvě, Petrohradě, Khabarovsku, Jekaterinburgu a Irkutsku. Vízové ​​oddělení je v každém z nich. Nezveřejňujeme jejich adresy, je snadnější dát odkaz na oficiální webové stránky. Informace o velvyslanectví v Moskvě naleznete na této adrese - http://en.china-embassy.org/rus/lsfw/nk/, a v dalších městech - http://en.china-embassy.org/rus / lsfw / ko /.

Důrazně doporučujeme, aby ti, kteří odjíždějí do Číny, vydali své vlastní vízum na konzulátu v Rusku. Nedívejte se na žádné zjednodušené vízové ​​režimy a možnosti získat "vízum při příjezdu".

Proč požadujeme formalizaci tohoto dokumentu v Rusku? Za prvé, je to levnější. Visa "při příjezdu" stojí v Pekingu 130 USD, v konzulátu máme - pouze 1500 rublů. Za druhé, existuje několik podmínek pro získání víza na letišti, a sice - dostupnost turistické skupiny 2 osob a pozvání do této skupiny. Některé dokumenty je třeba zaslat do Číny předem.

Řekni mi, potřebuješ to všechno?

Pak jdeme na velvyslanectví, předáme doklady a obdržíme vízum, 100% záruku na nedostatek problémů. Na hranicích je třeba vyplnit pouze imigrační kartu . Vlastně to děláme sami. Vízum, které jste viděli na začátku článku, bylo přijato v Moskvě, stejně jako všechna naše čínská povolení k vstupu.

Seznam dokumentů pro získání víza do Číny

Паспорт придется отдать в консульство Китая

1. Váš zahraniční pas, jehož platnost musí uplynout nejdříve šest měsíců.

2. Barevná fotografie 3,5x4,5 nebo 3x4. Jak jste viděli na začátku článku, na vašem vízu není žádná fotografie, ale je to zapotřebí pro dotazník. Není nutné, abyste na dotazník přidrželi fotku sami, ale najednou se v dotazníku něco špatně děje. Nech to dělají zaměstnanci konzulátu.

3. Dotazní formulář schválený ministerstvem zahraničních věcí ČLR. Formulář se nazývá V.2013. Je to v ruštině a čínštině. Můžete jej stáhnout z tohoto odkazu .

4. Odkaz z práce s uvedením pozice, platu a kolik práce v organizaci. Tento odkaz se nevyžaduje, pokud již máte ve svém cestovním pasu čínské vízum. Také, pokud jste to měli ve svých předchozích pasech, měli byste namísto odkazu přinést kopii této stránky.

Další dokumenty

Mohou být požádáni, ale ne nutně. Je lepší je okamžitě přenést spolu s ostatními, nebudou zbytečné.

5. Lístky na letadlo. Pokud jedete do Číny, můžete je bezpečně koupit a nebojte se odmítnout vízum. Nejedná se o USA a nikoli o západní Evropu. Váš poslušný služebník dosud nezjistil žádné odmítnutí od ČLR a o takových případech ani neslyšel.

6. Dokument o rezervaci hotelu. Kterékoli, včetně výpisu z webu on-line rezervace, udělá. Uchovávejte ji v angličtině.

7. Kopie stránky vašeho vnitřního pasu Ruské federace s povolením k pobytu a lepší kopie všech stránek.

8. Kopie stránky s fotografií cestovního pasu.

Všechny tyto dokumenty lze snadno připravit pomocí tiskárny a skeneru. Je lepší to udělat "pro každého hasiče".

Další další dokument

Možná budete muset uzavřít zdravotní pojištění. To je čistě teoretické, v praxi jsme takové případy neviděli. Může být zakoupen v cestovních kancelářích nebo online. Doporučujeme si koupit zdravotní pojištění v každém případě stojí jen 350-400 rublů.

A samozřejmě peníze

Připravte 1500 (1537.5 včetně provize) rublů za jeden nebo 3000 (3075 s provizí) ruble pro dvojité vízum. Platíte kreditní nebo debetní kartou Visa nebo Mastercard. Zaplatit vízum za vízum, co veselá hříčka!

Doba pro posuzování dokumentů je 7 dní. Za týden obdržíte svůj cestovní pas s lepeným vízem uvnitř.

Цены на оформление документов в Китай на одном из сайтов

Pokud nechcete "obtěžovat" dotazníkem a seznamem dokumentů.

V Moskvě a dalších městech je spousta cestovních kanceláří, které vám rádi pomohou v tomto náročném podnikání.

Náklady na služby jsou nízké. Platíte konzulární poplatek 1500 ruble plus náklady na služby, která se pohybuje od 600 do 1500 rublů.

Některé z nejdůležitějších firem vyplní dotazník pro vás, budou samy vzít dokumenty a samy zaplatí konzulární poplatky. Byli jsme velmi překvapeni, když jsme se dozvěděli, že dopravní společnost Pony Express to začala dělat. Navíc mohou dokumenty předávat v každém městě, kde je kancelář pro příjem zboží.

Speciální průjezdní vízum

Ve skutečnosti to není plnohodnotné vízum. Stačí, když na vstup a výstup uložíte známky. Služba je zdarma.

Pokud letíte přes letiště v Číně a budete muset dlouho vyčkat na další let, můžete vydat průjezdní vízum. Trvá 72 hodin. Nemůžete s ní jít ven. Například v Pekingu se nebudete moci podívat na Velké čínské zdi, protože je mimo hranice města. V tomto případě doporučujeme Zakázané město , Nebeský chrám nebo Letní císařský palác jako nejzajímavější památky Pekingu .

Штампы о въезде и выезде с территории Китая

Tato služba přesně pracuje na letištích v Pekingu , Šanghaji a Guangzhou. U ostatních letišť nemůžeme zaručit. Informace přicházejí v rozporu a nevěřili jsme.

Chcete-li získat takovou razítko, musíte prokázat, že jste tranzitní cestující. Budete požádáni, abyste předložili lístek, podle kterého budete létat dále do jiné země.

Nejoblíbenější otázka pro turisty. Pokud odletím z Ruska a odletím do 72 hodin, udělají mi takové vízum?

Odpověď není tak jednoduchá. Zákony byste měli být odmítnuti, ale jednoduše si nevšimnete, že se země odjezdu a příchodu shodují. Neměli byste spoléhat na štěstí a dokončit plné vízum.

Vstup bez víz na ostrov Hainan

Ostrov Hainan je celoroční středisko velmi oblíbené turisty, včetně ruských. Můžete se sem dostat bez víza, ale tento postup je k dispozici pouze za asistence cestovních kanceláří. Pouze cestovní společnosti mohou v předstihu předložit dokumenty a informovat čínské úřady o příchodu skupiny turistů.

Podle imigrační služby ČLR je tato možnost k dispozici pro "skupiny turistů od 2 osob". Přečtěte si poslední větu a zamyslete se nad ní! To znamená, že podle některých autorit ČLR existují skupiny turistů až 2 osoby? Zajímalo by mě, jak to vypadá? Jedna osoba zjevně není skupina.

Závěr: Pokud organizátor vašeho turné zaručuje, že budete žádat o skupinu turistů, nepotřebujete vízum na cestu do Hainanova ostrova. Ve všech ostatních případech převeďte dokumenty na plné povolení na čínském konzulátu.

Хотите офомить визу в аэропотре, готовьте китайские юани

Mnoho cestovních společností, které organizují výlety do Číny, obecně raději nekontaktuje tento postup a požádá turisty o získání úplného víza v Číně.

Vízum "při příjezdu" na Hainanském ostrově je také vydáno, ale stojí za to "je to zábava" 400 čínských jüanů , které se na letišti změní za nejvýnosnější kurz. Je levnější vyhotovit dokumenty v Moskvě.

Kromě těchto případů existuje řada dalších výjimek z obecného vízového režimu, o kterém nebudeme diskutovat na této stránce. Platí pouze pro některé oblasti Číny a toto je téma pro samostatný článek.

Vydejte se do Číny a přečtěte si články o této zemi ( níže uvedené odkazy ).


Přečtěte si o Číně na našich webových stránkách

TOP-5 NAŠE ČLÁNKY O ČÍNĚ


Velká čínská zeď

Zakázané město

Terakotová armáda

Vízum do Číny

Čínský nový rok


TURISTIKA O ČÍNĚ


Tipy pro turisty v Číně


Nejdůležitější pro turisty


Co dělat v Číně turistovi

"Rozvody" turistů v Číně

Co se do Číny dostanete turisty s vámi

Co může a nemůže být dovezeno do Číny

Jazyková bariéra - jak mluvit v Číně

Čínské znaky pro turisty

Prohlídka v Číně


OBECNÉ INFORMACE O ZEMĚ


Země Čína - informace, zajímavosti, postavy a bajky

Co je zajímavé pro turisty v Číně

Co je v Číně překvapující a co není

5 věcí, které šokují turisty

Deset nejznámějších Číňanů

Čínská a Pekingská opera


POUŽITÍ ZDE O ČÍNĚ TOURISTŮM


Jak dlouho letět do Číny

Které elektrické zásuvky v Číně

Internet v Číně - na co by se měl turista připravit?

Jak uskutečnit levné hovory z Číny

Vybíjení v Číně a kontrola loterie


VÍZA A PRVNÍ POVOLENÍ


Visa do Číny - náklady a registrace

Jak číst vízum do Číny a známky

Jak vyplnit imigrační kartu


VŠECHNY O PENÍZE A KRAJINÁCH


Peníze v Číně jsou měnou " čínského jüanu "

Jak a kde je výhodné vyměnit peníze v Číně

Kolik peněz je třeba vzít s sebou

Co přinést z Číny - suvenýry a dary

Jak vyjednávat s čínskými obchodníky

Co může a nemůže být vyvezeno z Číny


DOPRAVA


Jak se dostat z letiště v Pekingu do města

Pekingské metro - pravidla, mapa a schéma

Pokyny: jak si koupit lístek do metra v Pekingu

Jak se dostat z letiště Šanghaj do města

Shanghai Metro - mapa, ceny, vstupenky

Vysokorychlostní vlaky a železnice

Taxi v Číně


MĚSTA ČÍNY


Peking

Hotely v Pekingu

Památky Pekingu

Šanghaj

Hotely v Šanghaji

Šanghajská atrakce

Ostrov Hainan

Sanya Resort

Turistické atrakce ostrova Hainan


KUCHYNSKÁ KUCHYŇA A SPOTŘEBA KULTURY


Co čune Číňané? Vše o čínských tyčích

Čínský bambusový parník

Alkohol v Číně - tradiční nápoje

Cigarety a kouření - ceny a pravidla

V Číně je také McDonald's


ZAJÍMAVÉ ČÍNSKÉ JÍDLO


Kachna v Pekingu - jak používat

Dope - tradiční pokrm Hubei

Hubei suché nudle

Exotická čínská kuchyně: Kachna Wuhan

Vepřové ve sladké a kyselé omáčce

Dezert Číny №1 - ovoce v karamele

ATRAKCE


Čína atrakce


VELKÁ ČÍNSKÁ STĚN


Velká čínská zeď - fakta a postavy

Exkurze nebo sami?

Nezávislý výlet do Badalingu

Na samotné stěně a fotogalerii

Plot Mutianyu


BANG TOWN (PALACE GUGUN)


Zakázané město - fakta, postavy a historie

Jak se dostat do Zakázaného města

Uvnitř Zakázaného města a fotogalerie

Císařská zahrada Zakázaného města


Co vidíte v Pekingu


Výlety do Pekingu

Nebeský chrám v Pekingu

Pekingská zoo

Peking Oceanarium

Hrobky císařů dynastie Minga

Podzemní palác (Dinlin)

Letní císařský palác


Peking - Nákup


Nákupní oblast Sidan

Trh čínského čaje Malindao

Potravinářský trh Wangfujing v Pekingu

Yabaolu - trh, kde mluví rusky


Peking - na náměstí TIANYANMEN


Náměstí Tiananmen v Pekingu

Mausoleum Mao Čedon

Národní muzeum Číny

Dům lidových Kongresů Čínské lidové republiky

Čínský vlajkový obřad


SHANGHAI JE STARÝ MĚSTO


Zahrada Yu Yuian (Joy Garden) v Šanghaji

Bund nebo Bund

Nanking Street (nebo Shanghai Arbat)

Chrám Jade Buddhy

Muzeum starobylého umění v Šanghaji


SHANGHAI - DISTRICT PUDUN


Pudong District v Šanghaji a jeho mrakodrapy

Televizní věž Pearl of the East

Mrakodrap Jin Mao Tower (věž Jin Mao)

Světové finanční centrum v Šanghaji

Skyscraper 'Shanghai Tower'

Oceanarium v ​​Šanghaji


ATRAKCE UHAHAN MĚSTA


Zoo Wuhan

Žlutá jeřábová věž

Buddhistický chrám Guiyang

Muzeum provincie Hubei, hrobka Markýza I.


PAMÁTKY MĚSTA SIAN


Terakotová armáda

Hrobka císaře Qina Shihuandiho

Velká pagoda divoké husy


Další materiály


Články, které nejsou zahrnuty v hlavním cyklu


Máte dotaz?

Chcete vyjádřit svůj názor?

Chcete něco přidat?

Zanechat komentář


Alexander

Dobrý den, Řekněte mi, prosím, pokud letenky a rezervace hotelů nejsou zahrnuty do seznamu požadovaných dokladů pro získání víza? Mám v úmyslu navštívit Čínu v únoru až březnu 2016, ale ještě nemohu koupit vstupenky, protože Nevím přesný den cesty. Pokud se v konzulátu nepožádají o letenku, vydal bych vízum předem, abych neztrácel čas později. Chápu, že vízum je uděleno nejméně 3 měsíce, takže pokud ho obdržím v lednu, bude platné až do dubna. Chtěl bych přesně pochopit potřebu letenek pro získání víza. Děkuji.
Alexander - místo GlavRed

Byla jsem v Číně mnohokrát. A nikdy nepožadovali rezervaci vstupenek nebo hotelů.

Žádost o udělení víza odvážně!
Alexander

Díky za odpověď. Ukazuje se dokonce i osvědčení z pracoviště a výpis z bankovního účtu se nevyžaduje? Na webové stránce velvyslanectví jsem nenalezl následující informace: Mám se registrovat předem? Nebo je možné přijít na každý den (samozřejmě v pracovní době)? Existují nějaké rozhovory s důstojníkem (nepovažuji jednotlivé případy)? Nebo prostě nechám dokumenty konzulátu, platit vízum a odjet? A jak víte, jestli jsou vaše víza připravena? Já sám nejsem z Moskvy, takže je jen škoda cestovat. Mimochodem, na platební kartě: píší, že je problematické platit peníze. Má konzulát terminál pro platbu kartou?
Alexander - místo GlavRed

1. Pokud poprvé létají v Číně, bude požadováno osvědčení. Vždy požadujete.
2. Není nutné zapisovat dokumenty předem. Přijíždíte na velvyslanectví během pracovních hodin (od 9:00 do 12:00).
3. Žádné rozhovory.
4. Zaplatíte, předkládáte dokumenty, opouštějte.
5. Učit se připravenost - v žádném případě. Stačí dorazit za 5 dní, nejlépe po 8.
6. Velvyslanectví má terminál.

Alexander

Alexander, další malá otázka. Je rozdíl mezi vyplněním dotazníku (v počítači nebo ručně)? Nebo je to jedno?
Alexander - místo GlavRed

Lepší na počítači. Vždy jsem předal výtisk. Ale viděl jsem, jak lidé rozdávali dotazník vyplněný ručně, a stejně tak neudělali žádné nároky.

Hlavní věc, píše jasně v blokových listech.

Vaše jméno

Váš komentář



Všechna práva vyhrazena. 2015-2018 zpětná vazba: info@chinainfoguide.info